Máte doma pejska a chodíte s ním na cvičák nebo ho sami cvičíte? Tak to určitě znáte. Pamlsků není nikdy dost a pamlskovník ( = pytlíček na odměny) se musí nabíjet každou chvíli :)
Náš Bruno miluje sušené maso a tak jsem nedávno koupila sušičku a maso suším sama. Další pamlsek, který je jeden z těch nejlepších jsou játrové sušenky. Tentokrát jsem je vylepšila strouhanou mrkví a Bruník za ně udělá cokoliv (jo, na fotce to vypadá, že ho ten talířek se sušenkama vůbec nezajímá, ale to jenom předstíral za odměnu několika sušenek :)))
A taky má dneska Bruno svátek, tak všechno nejlepší, chlupáči ❤
A taky má dneska Bruno svátek, tak všechno nejlepší, chlupáči ❤
Ingredience:
(na 2 plechy)
350 g kuřecích jater
150 g ovesných vloček
150 g mrkve
Postup:
- Vločky vložte do mixéru a krátce rozmixujte. Ne úplně na prášek, ale ať v sušenkách nejsou celé vločky. Dejte stranou na misku.
- Do mixéru vložte kuřecí játra a rozmixujte je úplně na kaši. Přidejte vločky a strouhanou mrkev a ještě krátce (stačí pár vteřin, ať se vše promíchá) společně promixujte.
- Směs nalijte na plech vyložený papírem na pečení. Rozetřete na přibližně půl centimetrovou vrstvu a pečte v troubě na 125°C asi půl hodiny.
- Po vychladnutí rozkrájejte na malé čtverečky.
- Uchovávejte v krabičce v mrazáku. Pokud potřebujete vzít odměny s sebou třeba na víkend a bojíte se, že nevydrží, upečené a už rozkrájené je ještě můžete dosušit v sušičce.
To se mi líbí!!! Už vidím, jak to psům krade kocour!
OdpovědětVymazatKdyž jsem je pekla, vypadalo to, že je Brunďovi bude ujídat páníček :-)
Vymazat