01 dubna 2017

OMELETA S HOUBAMI A PESTEM Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU


Tahle omeleta se skládá jenom ze tří hlavních ingrediencí, vajíček, líhovce neboli shimeji (ano, to je ta houba :) a medvědího česneku.
Vše jsem koupila na farmářských trzích na Kulaťáku.

Je to rychlá a spontánní věc tahle omeleta. Prostě jsem na trhu koupila první svazek krásně zeleného medvědího česneku, vajíčka a trs hub, které mi padly do oka. Často vůbec netuším co uvařím. Ale myslím, že když nakoupíte krásné a čerstvé ingredience, jde to potom už všechno samo :)

Ingredience
2 porce

4 vajíčka
150 g líhovce
olej (nebo ghí)
sůl
pepř

+ bageta k podávání

Postup:

  • Připravte si pesto z medvědího česneku.  Já jsem tentokrát v pestu místo piniových nebo kešu oříšků použila semínka slunečnicová. Pesto bylo výborné a navíc slunečnicová semínka jsou dostupnější nejenom v obchodech, ale hlavně i cenou.
  • Z trsu hub odkrojte spodek (je to stejné jako u trsu hlívy). Rozdělte je na jednotlivé houbičky.
  • Na rozpálenou pánev nalijte trochu oleje nebo přepuštěného másla a přidejte houby. Osolte, restujte minutu a na pánev vlijte rozkvrdlaná vajíčka. Ztlumte plamen a na mírném ohni opékejte. Vajíčka na povrchu nemusí být úplně tuhá, ať není omeleta zbytečně vysušená.
  • Hotovou omeletu osolte, opepřete a pokapejte pestem z medvědího česneku.
  • Podávejte s bagetou.


Žádné komentáře :

Okomentovat