Tahle omeleta se skládá jenom ze tří hlavních ingrediencí, vajíček, líhovce neboli shimeji (ano, to je ta houba :) a medvědího česneku.
Vše jsem koupila na farmářských trzích na Kulaťáku.
Je to rychlá a spontánní věc tahle omeleta. Prostě jsem na trhu koupila první svazek krásně zeleného medvědího česneku, vajíčka a trs hub, které mi padly do oka. Často vůbec netuším co uvařím. Ale myslím, že když nakoupíte krásné a čerstvé ingredience, jde to potom už všechno samo :)
Ingredience
2 porce
4 vajíčka
150 g líhovce
6 lžiček pesta z medvědího česneku
olej (nebo ghí)
sůl
pepř
+ bageta k podávání
Postup:
- Připravte si pesto z medvědího česneku. Já jsem tentokrát v pestu místo piniových nebo kešu oříšků použila semínka slunečnicová. Pesto bylo výborné a navíc slunečnicová semínka jsou dostupnější nejenom v obchodech, ale hlavně i cenou.
- Z trsu hub odkrojte spodek (je to stejné jako u trsu hlívy). Rozdělte je na jednotlivé houbičky.
- Na rozpálenou pánev nalijte trochu oleje nebo přepuštěného másla a přidejte houby. Osolte, restujte minutu a na pánev vlijte rozkvrdlaná vajíčka. Ztlumte plamen a na mírném ohni opékejte. Vajíčka na povrchu nemusí být úplně tuhá, ať není omeleta zbytečně vysušená.
- Hotovou omeletu osolte, opepřete a pokapejte pestem z medvědího česneku.
- Podávejte s bagetou.
Žádné komentáře :
Okomentovat