Určitě jste si všimli, že dýni používám v kuchyni opravdu hodně často. Občas sice zasadím i jiné odrůdy, ale hokkaido je pořád naše jednička a podle mne úplně nejlepší dýně na světě :)
Aby se z dýně nestala nuda a jenom nutnost je všechny do jara sníst, snažím se vždycky dýni do jídla nějak zajímavě zapojit. V následujícím salátu se to povedlo dokonale :)
Ingredience:
2 velké porce
600 g hokkaido dýně (váha už po vydlabání semínek, byla to půlka dýně)
120 g sýra Gervais do salátu (příchuť česnek nebo ořechy - ty jdou k dýni skvěle)
50 g sušených rajčat v oleji
40 g baby špenátu (jsou to 2 hrsti)
sůl + pepř
olivový olej
Postup:
- Rozehřejte troubu na 200°C. Hokkaido dýni nemusíte loupat. Pouze vydlabejte semínka a dýni pokrájejte na měsíčky, asi 2-3 cm široké. Pokrájenou dýni dejte na plech vyložený pečícím papírem, pocákejte olivovým olejem, rukou promíchejte a lehce osolte. Dejte péct do trouby na 200°C přibližně 15-20 minut.
- Mezitím připravte sušená rajčata. Já jsem použila domácí, malá cherry rajčátka. Pokud použijete kupovaná, nakrájejte je na menší kousky.
- Pečenou dýni vložte do mísy, přidejte sušená rajčata a špenátové listy. Pokapejte trochou olivového oleje nebo oleje z rajčat. Osolte, opepřete a opatrně promíchejte.
- Nakonec přidejte kousky sýra.
Mňam, vypadá to skvěle!! :)
OdpovědětVymazatMr. Kev
A i na chuť to je skvělé :))
Vymazat