Úplně to vidím, že čím blíž jsou Vánoce, tím víc se v kuchyních koulí různé nepečené kuličky :)
No a Rafaelo kokosové kuličky jsou klasika, kterou koulí spousta lidí, ale pokud je třeba neznáte, přidávám na ně recept.
V postupu mám odpočívání těsta přes noc v lednici. Můžete udělat i rychlou variantu a kuličky koulet hned, ale odpočívání těsta se mi osvědčilo. Kuličky jsou pak o hodně líp. A přišla jsem na to náhodou, když jsem měla doma jenom 1 pytlík kokosu a nezbylo mi tak na obalování kuliček. Nechala jsem těsto v lednici a od té doby to jinak nedělám :)
Ingredience
na cca 50 kuliček
1 konzerva slazeného Salka
200 g strouhaného kokosu
+ cca 50 ks mandlí
+ miska kokosu na obalování kuliček
Postup:
- V míse smíchejte Salko a kokos. Misku přetáhněte potravinovou fólií a nechte přes noc v lednici. Salko se do kokosu pěkně vsákne a kuličky vám pak půjdou koulet o hodně líp.
- Druhý den připravte mandle. Do kastrolku dejte vařit vodu. Do vroucí vody vsypte mandle, vypněte a nechte chvilku stát. Sceďte a mandle oloupejte. (Kdo třeba ještě mandle neloupal, tak mandle jde po spaření jakoby vymáčknout ze slupky, jde to dobře ).
- Lžičkou odebírejte kousky těsta, doprostřed "zabudujte" oloupanou mandli a ukoulejte kuličku - přibližně velkou jako je Rafaelo. Pokud se vám těsto bude už hodně lepit na ruce, stačí si je umýt a zase to půjde dobře.
- Hotové kuličky obalte ve strouhaném kokosu.
mám již hotové v lednici a jsou super vyšlo na 72 kuliček / někde jsem dávala i 2 mandle a někde jen jednu /
OdpovědětVymazatTak mne opravdu jen 50 :) A to jsem žádné obry nedělala. Já je mám taky ráda. Kvůli chuti i kvůli rychlosti jak jsou hotové :)
OdpovědětVymazat