Zkoušeli jste už hummus z dýně? Doma, protože ho dělám z té celé dávky, často zůstane. Sice v lednici vydrží, ale snažila jsem se s ním vymyslet i zábavnější kombinace než je klasika - nabírání hummusu zeleninou a chlebem. Kolečka z lilku jsme povečeřeli, ale myslím, že by to bylo i perfektní pohoštění pro návštěvu. Někdy to zkusím :)
Přesné množství neuvádím, my jsme ve dvou k večeři snědli celý menší lilek se zbytkem hummusu, asi dvě hrsti rukoly a přibližně deset deka sušené šunky:)
Ingredience:
lilek
rukola
sušená šunka
olivový olej
sůl
pepř
Postup:
- Lilek nakrájejte na tenká, asi půlcentimetrová kolečka. Lehce osolte a počkejte, až lilek pustí vodu. Setřete ubrouskem. Každé kolečko lilku jemně potřete mašlovačkou olivovým olejem. Stačí jenom lehce. Lilek pije olej jako houba a asi nikdo ho nechce mít celý nasáklý olejem.
- V kontaktním grilu (nebo na grilovací či obyčejné pánvi - podle možností) postupně všechna kolečka ogrilujte.
- Vychladlé ogrilované lilky potřete vrstvou hummusu, přidejte trochu čerstvě mletého pepře, pár lístků rukoly a plátek sušené šunky.
Žádné komentáře :
Okomentovat