05 listopadu 2016

KOKOSOVÉ RAFAELO ŘEZY


Mám ráda kokos a kokosové dezerty a tak když mi v práci kolegyně Péťa vyprávěla o raffaello buchtě, nemohlo to dopadnout jinak, než že jsem si vzala recept, hned po práci šla koupit šlehačku a ještě večer pekla :)
Snadnější buchtu asi nenajdete. Smíchat - posypat - upéct - polít šlehačkou. A sníst, a to jde samo :)
Podle původního receptu by se měl použít vanilkový cukr v sáčku, já jsem použila moučkový, v kterém mám vanilkové lusky a navíc ještě vanilkový extrakt.

Ingredience:
1 plech

2 vejce
1 + 1/2 hrnku moučkového cukru
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek vlažného mléka
1 + 1/2 hrnku kokosu
1 prášek do pečiva
2 šlehačky (může být ke šlehání i na vaření)
1 lžíce vanilkového extraktu

Postup:

  • V míse smíchejte 1 hrnek moučkového cukru se dvěma hrnky mouky, půl hrnkem kokosu a kypřícím práškem.
  • Přidejte vlažné mléko ve kterém rozkvrdlejte vajíčka. Já jsem navíc přidala ještě lžíci vanilkového extraktu. Vše dobře promíchejte a těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný a vysypaný moukou).
  • V další misce smíchejte zbylý hrnek kokosu a půl hrnku moučkového cukru. Směsí posypejte syrové těsto a dejte péct do trouby na 170°C a přibližně 20-25 minut. Buchta se nafoukne a kokos nahoře zrůžoví. Propečení zkoušejte špejlí.
  • Hned po upečení horkou buchtu polijte rovnoměrně šlehačkou. Do buchty se vsákne a ta je díky ní krásně vláčná. 

Žádné komentáře :

Okomentovat