11 května 2016

MEDAILONKY SE SALÁTEM A CHILLI BALZAMIKOVÝM KRÉMEM


Na portálu blogerky.cz jsem se přihlásila do soutěže s balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou. K ochutnání jsem dostala chilli a BBQ balzamikový krém. 
Jako první jsem chilli balzamiko použila do jednoduchého zeleninového salátu a k namarinování vepřových medailonků. Byla to snadná a rychlá večeře, ale díky zálivce a marinádě z chilli balzamika jsme se olizovali až za ušima :)

Další recepty s Kalamáta Papadimitriou balzamikovými krémy:
KUŘECÍ PALIČKY S CHILLI BALZAMIKOVÝM KRÉMEM
SALÁT S GRILOVANÝM SÝREM A CHILLI BALZAMIKOVÝMI PERLIČKAMI
KALAMÁTA BURGER
FOCACCIA PLNĚNÁ KACHNÍMI PRSY S BBQ BALZAMIKOVÝM KRÉMEM


Ingredience:
na 2 porce
250 g tenkých vepřových minutkových steaků
na každý plátek (bylo jich celkem 5): 0,5 lžičky chilli balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou, sůl, pepř

Salát:
8 cherry rajčat
1/4 salátové okurky
1 hrst polníčku
asi 5 listů salátu little gem (červeného)
1 malá mrkev
1/4 červené cibule

+ zálivka na salát:
1 lžíce chilli balzamikového krému
2 lžíce olivového oleje
sůl, čerstvě mletý pepř

Postup:

  • Každý plátek masa zlehka naklepejte, posolte, opepřete a potřete chilli balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. Nechte odležet a mezitím si připravte salát.
  • Cherry rajčata pokrájejte na čtvrtky, okurku na kostičky, mrkev na hrubé nudličky a cibuli nadrobno. Přidejte natrhané listy salátu a polníček a vše zalijte zálivkou z balzamika, oleje, soli a pepře. Promíchejte.
  • Steaky opečte na pánvi a můžete servírovat večeři :)

2 komentáře :