Sladké, nepečené, docela rychlé a z čokolády. Prostě samé plus :)
Tentokrát jsem použila mléčnou belgickou čokoládu Callebaut, která se úplně perfektně rozpouští, ale pěna je výborná i z hořké čokolády. Je to jen na vás :)
Díky sněhu z bílků je nadýchaná, jenom pozor na vajíčka. Stejně jako třeba u tataráku je potřeba mít ověřený zdroj vajec a hlavně čerstvá vejce. Hotovou pěnu neskladujte v lednici, ale radši ji pěkně čerstvou snězte :)
Ingredience:
na 4 skleničky
100 g čokolády Callebaut
2 vejce
70 ml smetany ke šlehání
špetku mleté vanilky
20 g třtinového cukru
+ podle chuti ovoce na ozdobu, např.maliny
Postup:
- Nad vodní párou rozpusťte čokoládu. Dejte chladnout stranou.
- Smíchejte žloutky s cukrem a vanilkou a ušlehejte do světlé pěny.
- V další misce zvlášť ušlehejte bílky a v další misce ušlehejte šlehačku.
- K tekuté, ale už ne moc teplé čokoládě přimíchejte vyšlehané žloutky, poté i šlehačku a nakonec opatrně i sníh.
- Pěnu nandejte do skleniček a nechte 1 hodinu vychladit v ledničce. Podle chuti ozdobte ovocem.
Žádné komentáře :
Okomentovat