Sous vide kuřecího prsa se nelekejte. Je to moje nejoblíbenější příprava kuřecího prsa, které je jinak takové suché (pokud ho nenaložíte), ale do polévky ho připravte svým oblíbeným způsobem.
Ingredience:
Na 2 porce
800ml vody
1 sáček Dashi no moto (rybí vývar, v sáčku je 8-10g)
1 lžíce řasy Wakame
1 kuřecí prso (sous vide 62°C 1 hod)
1 lžíce červené Miso pasty
1 lžička rybí omáčky
1 lžička sojové omáčky
1 jarní cibulka
1 pak čoi zelí
1 pak čoi zelí
2 porce pho nudlí nebo pohankových soba nudlí
1 lžička černého sezamu
lžička oleje na opečení pak čoi
lžička oleje na opečení pak čoi
Postup:
- Na úvod si připravte kuřecí prso. Vaší oblíbenou metodou. Já jsem zvolila metodu sous vide. Osolené a opepřené prso jsem se lžičkou másla zavakuovala a 1 hodinu nechala v sous vide lázni na 62°C.
- Do horké vody namočte lžíci wakame řas a 2 porce pho nudlí (po cca 5 minutách obojí slijte).
- Pak čoi rozkrojte napůl a opečte řeznou stranou na zlehka naolejované pánvi (nebo ogrilujte). Po opečení každou půlku ještě rozkrojte na 4 proužky, lépe se v polévce bude jíst.
- Do hrnce dejte vařit 800ml vody a přidejte sáček dashi no moto, lžící sojové a rybí omáčky a slité řasy. Povařte cca 10 minut. Vypněte a nechte trochu zchladnout.
- Když už nebude vývar tak horký, naběračku odeberte a rozmíchejte v ní lžíci červené miso pasty (V horkém vývaru by se zničily cenné látky z miso pasty). Rozmíchanou pastu vraťte zpátky do polévky.
- Do talíře vložte porci nudlí, přilijte vývar. Položte půlku kuřecího prsa nakrjeného na tenké plátky, opečené pak čoi zelí a posypejte krájenou jarní cibulku. Nakonec posypejte černým sezamem.
Žádné komentáře :
Okomentovat