12 února 2016

MALINOVÉ MAKRONKY


Malinová je jedna z mých nejoblíbenějších chutí.
A růžová je moje oblíbená barva :) Dohromady z toho vznikly růžové malinové makronky.
Rozdíl v ingrediencích mezi vanilkovými a malinovými je jenom jeden, ale rozdíl v chuti je obrovský. Od té doby, co jsem objevila sušené maliny je nedělám jinak.
Ani v létě ne, protože čerstvé maliny v krému makronku po pár hodinách rozmáčí.

 Ingredience:

na 48 skořápek (24 makronek)

120 g moučkového vanilkového cukru (= moučkový cukr v nádobě spolu s vanilkovými 

lusky) 

70 g mandlové mouky (na jemno mletých mandlí)

70 g cukru krupice

2 velké bílky (já jsem měla 55 g)

1/2 lžičky vanilkového extraktu

růžová gelová potravinářská barva


Náplň:

2 hrsti sušených malin

100 g tvarohu (balený jako máslo, ne ve vaničce)

100 g mascarpone

2 lžíce vanilkového moučkového cukru





Postup:
  • Mleté mandle s moučkovým cukrem nasypejte do mixéru a asi 15 sekund mixujte. Promixované mandle s cukrem prosejte do mísy. 
  • Ve druhé míse ušlehejte bíly do nepříliš pevného sněhu. Postupně začněte zašlehávat krupicový cukr a přidejte i vanilkový extrakt. Šlehejte tak dlouho, až vznikne tuhý lesklý sníh, na kterém se po vytažení metliček dělají ostré špičky.
  • Do sněhu stěrkou vmíchejte po třetinách mandle s moučkovým cukrem. Míchejte dokud nebude hmota hladká, lesklá. Ze stěrky bude stékat jako stuha. Přidejte i potravinářskou barvu. Asi 1/4 - 1/5 lžičky, podle toho, jak sytě růžovou chcete vytvořit.
  • Hmotu přendejte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Plech vyložte pečícím papírem a na něm tvořte kolečka s průměrem 3 cm. Když budete mít kolečka hotová, s plechem párkrát silně bouchněte o podložku, aby se z těsta dostaly všechny bublinky ven. Můžete také použít silikonovou podložku, na které jsou už kolečka vyznačená.
  • Na plechu nechte minimálně 30 minut zaschnout. Když se správně zaschlé makronky jemně dotknete, nesmí se vám přilepit k prstu.
  • Rozehřejte si troubu. Já makronky peču na 135-140°C 15-18 minut.
  • Po upečení nechte lehce vychladnout na plechu, sloupněte a nechte zcela vychladnout na mřížce.
  • Mezitím připravte krém. Prošlehejte mascarpone s tvarohem a cukrem. Sušené maliny prsty rozdrobte na malé kousíčky a vmíchejte do krému. Cukrářským sáčkem s ozdobnou trubičkou plňte makronky a slepujte k sobě.

Takové dvě hrsti malin jsem použila do krému:
Stačí je prsty rozdrobit na malé kousky:

Žádné komentáře :

Okomentovat