Kuřecí kung pao je jedno z nejoblíbenějších jídel mého manžela.
Při vaření krájím chilli a manžel radí: "Víc!! Dej tam ještě jednu, a semínka taky" :))
Kung pao nejčastěji jíme s rýží, ale zkoušela jsem ho i s nudlemi a taky to bylo moc dobré.
Ingredience:
4-5 porcí
600 g kuřecích stehenních řízků
1 vejce
40 g solamylu
3 chilli papričky
80 g nesolených arašídů
2 jarní cibulky
1 lžíce strouhaného zázvoru
1 lžíce strouhaného zázvoru
sádlo na smažení
zálivka:
6 lžíce sojové omáčky
3 lžíce čínského vína šao-sing
špetka třtinového cukru
200 ml kuřecího vývaru
namočený škrob:
100 ml vody
1 lžíce solamylu
Postup:
- Připravte namočený škrob. Do hrnku vsypte solamyl a zalijte ho vodou. Nemíchejte a dejte stranou, bude se používat později.
- Připravte zálivku. Všechny ingredience na zálivku smíchejte v hrnku a dejte stranou.
- Připravte maso. Do mísy rozklepněte vejce, vidličkou ho rozšlehejte a postupně přidávejte solamyl. Dobře promíchejte. Kuřecí maso pokrájejte na malé kousky a v míse důkladně promíchejte se směsí vejce a solamylu. Každý kousek masa musí být obalený.
- Připravte si zeleninu. Pokrájejte chilli papričky a jarní cibulku na kolečka. Nastrouhejte zázvor.
- Ve woku (nebo ve velké pánvi) rozpalte sádlo, po rozpuštění by mělo být asi 2 cm ode dna. Osmažte v něm polovinu masa, děrovanou naběračkou vyndejte a stejně tak osmažte i druhou polovinu masa.
- Sádlo z pánve slijte do misky. Vraťte jednu lžíci zpět a na ní přihoďte arašídy. Krátce, pár vteřin, orestujte a přidejte chilli a jarní cibulku. Opět krátce orestujte, pozor, ať se cibulka nespálí. Přidejte osmažené maso, zázvor a zalijte zálivkou. Vše dobře promíchejte a zahustěte lžičkou namočeného škrobu - naberte zespoda hrnku.
- Promíchejte a podle potřeby přidejte ještě jednu lžičku namočeného škrobu (víc jsem nikdy nepřidávala).
- Podávejte s rýží nebo nudlemi.
Žádné komentáře :
Okomentovat