Kimchi polévka je u nás doma hitem letošní zimy.
Společně s rýžovými nudlemi vydá za hlavní jídlo a hlavně pořádně zahřeje.
Stejně jako je spousta variant kimchi, tak i receptů na polévku je hodně. Já jsem ji upravila na naše chutě, originál je mnohonásobně pálivější. Ale přidat chilli není žádný problém .)
Ingredience:
6 velkých porcí
500 g vepřové plece vcelku
4 stroužky drceného česneku
1 lžíce strouhaného zázvoru
2 lžíce sojové omáčky
1 lžička sezamového oleje
1 lžička rybí omáčky
2 lžíce másla
1 střední cibule
500 g kimchi
2 litry vývaru (jakýkoliv)
3 jarní cibulky na ozdobu
chilli papričky podle chuti
+ široké rýžové nudle (stejné jako do Pho)
Postup:
- V misce smíchejte drcený česnek, strouhaný zázvor, sezamový olej, sójovku a rybí omáčku. Tuto směs vetřete do masa a nechte minimálně 15 minut marinovat. Pro ještě lepší chuť masa nechte marinovat přes noc.
- V hrnci rozehřejte máslo, přidejte pokrájenou cibuli a minutu opékejte. Do hrnce k cibuli přidejte maso a nechte z obou stran zatáhnout.
- Ve chvíli, kdy bude mít cibule zlatohnědou barvu, přilijte vývar. Přidejte i kimchi, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte do změknutí masa. Mělo by stačit 45 minut.
- Polévku ochutnejte a přidejte pokrájené chilli papričky podle chuti (Já jsem přidala jen jednu, ale hooodně pálivou..opravdu to záleží na vaší chuti). Pokud bude potřeba, dosolte.
- Z polévky vyndejte maso a pokrájejte ho na tenké plátky a ty potom na nudličky.
- Rýžové nudle zalijte vařící vodou a nechte změknout. Sceďte a vložte na dno každé polévkové misky.
- Nudle v misce přelijte polévkou a přidejte maso. Nakonec posypejte pokrájenou jarní cibulkou.
Žádné komentáře :
Okomentovat