Dýní máme ze zahrady opravdu hodně. Proto se každé dobré jídlo, kde dýni využijeme, hodí.
Inspirací na dýňové kari mi byl Ig Gurmetu, kde jsem podobnou fotku viděla.
Dýňové kari už doma vaříme přes rok a tak můžu říct, že podle mojí chuti je to asi nejlepší dýňové jídlo, které jsem kdy ochutnala.
Recept jsem teď trošku upravila, protože smaženou cibulku na něj už ani nepotřebujeme. Ale je to na chuti, pokud jí máte rádi, určitě se hodí.
Také citrónovou trávu nemám vždycky po ruce...a nic se neděje :)
Opravdu vždycky ale potřebuju tohle jídlo posypat čerstvým koriandrem.
p.s. výborně se hodí jako jídlo s sebou do práce - do krabičky :)
Inspirací na dýňové kari mi byl Ig Gurmetu, kde jsem podobnou fotku viděla.
Dýňové kari už doma vaříme přes rok a tak můžu říct, že podle mojí chuti je to asi nejlepší dýňové jídlo, které jsem kdy ochutnala.
Recept jsem teď trošku upravila, protože smaženou cibulku na něj už ani nepotřebujeme. Ale je to na chuti, pokud jí máte rádi, určitě se hodí.
Také citrónovou trávu nemám vždycky po ruce...a nic se neděje :)
Opravdu vždycky ale potřebuju tohle jídlo posypat čerstvým koriandrem.
p.s. výborně se hodí jako jídlo s sebou do práce - do krabičky :)
Ingredience:
na 6 porcí
600 g dýně hokkaidó
400 ml plechovka kokosového mléka
400 g plechovka cizrny
2 lžíce červené kari pasty
60 g červené čočky
olej
sůl
čerstvý koriandr na posypání
cca 200 ml vody nebo vývaru - dle potřeby
čerstvý koriandr na posypání
cca 200 ml vody nebo vývaru - dle potřeby
2 - 3 cm kousek citrónové trávy (nemusí být)
smažená cibulka na posypání (nemusí být)
+ basmati nebo jasmínová rýže jako příloha
Postup:
- Dýni pokrájejte na kostičky (asi 2x2 cm). V kastrolu rozehřejte 3 lžíce oleje a přidejte 2 lžíce kari pasty. Chvilku míchejte, než se kari pasta rozvoní a částečně rozmíchá s olejem. Přidejte kostičky dýně, čočku a promíchejte společně s kari pastou.
- Přilijte plechovku kokosového mléka (a kousek citrónové trávy), osolte. Nechte vařit na mírném plameni 15 minut. Pokud bude omáčka příliš hustá, přilijte trochu vody (ev.vývaru).
- Po patnácti minutách přidejte slitou cizrnu a ještě 5 minut povařte.
- Jako příloha se hodí basmati nebo jasmínová rýže. Po naservírování na misky omáčku posypejte podle chuti smaženou cibulkou a bohatě čerstvým koriandrem.
Juuu, mnaaam! To vypada skvele, musim zkusit. Tady je oproti gurmetu navic ta cocka a cibulka a koriandr? Ja snad pujdu hned pro dyni :-D Jana
OdpovědětVymazatJani, ja nevím. Viděla jsem jenom fotku, recept ne.. Ale tak nám to doma chutná, že během jednoho týdne už jsem to vařila dvakrát :-) P.
Vymazat