Tímhle punčem se zaručeně zahřejete a ještě víc rozveselíte :)
Kelímek svařáku a sáček pečených kaštanů je pro mě vánoční klasikou spojenou s adventními trhy. Bohužel je poslední roky na Vánoce takové teplo, že je lepší počkat a užít si to třeba právě teď .)
Ingredience:
na 600 ml:
300 ml červeného vína
200 ml silného černého čaje
100 ml tuzemáku
1 zarovnaná lžíce třtinového cukru
1 lžíce vanilkového extraktu
7 hřebíčků
1 velký nebo 2 menší svitky skořice
1,5 hvězdičky badyánu
Na dokončení do hrnečku:
kousek jablka pokrájeného na kostičky
pokrájené dílky mandarinek a/nebo pomerančů
+ do každého hrnku kolečko citrónu
Postup:
- Uvařte si 200 ml silného černého čaje. Já jsem použila Earl Grey.
- Do kastrolku nalijte červené víno, přidejte koření, vanilkový extrakt a třtinový cukr. Na velmi mírném plameni zahřívejte, až bude víno horké a bude se z něj kouřit. Nemělo by ale vařit. Při pomalém a delším zahřívání se do něj krásně uvolní všechny vůně z koření.
- Mezitím než se víno zahřeje připravte hrnky a do každého dejte pár kostiček oloupaného jablka, kousky mandarinek nebo pomerančů.
- Do horkého vína vlijte černý čaj a tuzemák.
- Přes sítko nalijte punč do hrníčků.
Kaštany nařízněte na špičce do kříže a pečte na 230°C přibližně 15 minut.
NA ZDRAVÍ !!!
VESELÉHO SILVESTRA A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK PŘEJU!!!
Děkuji vám všem za krásné komentáře. Tady i na FB, za posílání fotek, co jste podle Bistra32 v roce 2015 uvařili
a těším se na vás i v roce 2016!
Pája:)
Přeji krásný nový rok!Punc jsem hned zkoušela a je vážně super!!! Moc díky a jsem velice ráda za tento blog. Ted jsem narazila na blog, kde se slečna bere hodně vážně, pracovat na blogu chodí do kavárny a dokonce má prý elitní blogerskou kancelář :-) Bistro32 je super. Blog, fotky i recepty!!! :-* Jana
OdpovědětVymazatDěkuji;-) To mám radost, že chutnal! Já mám blog jako koníček a že bych to nazývala prací??? To fakt nehrozí :-D To by bylo dost smutný. P;-)
VymazatPunče není v zimě nikdy dost!
OdpovědětVymazatNEPLECHA NA PLECHU
:-)
Vymazat