Je to tady zase. Recept s dýní v hlavní roli. Jak jsme si jich letos spoustu vypěstovali, tak z nich taky hodně často vařím. A i když dýňovou polévku jsem nikdy moc nevařila, tuhle jsme si doma oblíbili i díky dochucení koriandrem, chilli a červenou cibulkou, má totiž pořádně grády a zahřeje :)
Ingredience:
750-800 g dýně Hokkaido
2 lžíce másla (ghí)
1 větší cibule
1-1,5 lžíce kari koření
500-700 ml vývaru
400 ml kokosového mléka
sůl
+ na dokončení:
čerstvý koriandr
chilli paprička
červená cibule
Postup:
- Cibuli pokrájejte na drobno a nechte na másle zesklovatět. Přidejte na kostičky pokrájenou dýni, promíchejte a přisypte kari koření.
- Zalijte vývarem. Ze začátku stačí přilít 500 ml a ke konci přilít zbytek, podle toho, jak chcete mít polévku hustou. Nechte vařit 10 minut, do změknutí dýně.
- Rozmixujte a přilijte kokosové mléko a podle hustoty i zbytek vývaru.
- Ochutnejte a podle chuti osolte.
- Na talíři přidejte čerstvý posekaný koriandr, chilli papričku, na tenké proužky pokrájenou červenou cibuli a kapky dýňového oleje.
Žádné komentáře :
Okomentovat