22 listopadu 2015

DÝŇOVÁ POLÉVKA


Je to tady zase. Recept s dýní v hlavní roli. Jak jsme si jich letos spoustu vypěstovali, tak z nich taky hodně často vařím. A i když dýňovou polévku jsem nikdy moc nevařila, tuhle jsme si doma oblíbili i díky dochucení koriandrem, chilli a červenou cibulkou, má totiž pořádně grády a zahřeje :)

Ingredience:
750-800 g dýně Hokkaido
2 lžíce másla (ghí)
1 větší cibule
1-1,5 lžíce kari koření
500-700 ml vývaru 
400 ml kokosového mléka
sůl

+ na dokončení:

čerstvý koriandr
chilli paprička
červená cibule

Postup:
  • Cibuli pokrájejte na drobno a nechte na másle zesklovatět. Přidejte na kostičky pokrájenou dýni, promíchejte a přisypte kari koření. 
  • Zalijte vývarem. Ze začátku stačí přilít 500 ml a ke konci přilít zbytek, podle toho, jak chcete mít polévku hustou. Nechte vařit 10 minut, do změknutí dýně.
  • Rozmixujte a přilijte kokosové mléko a podle hustoty i zbytek vývaru.
  • Ochutnejte a podle chuti osolte.
  • Na talíři přidejte čerstvý posekaný koriandr, chilli papričku, na tenké proužky pokrájenou červenou cibuli a kapky dýňového oleje.

Žádné komentáře :

Okomentovat