06 listopadu 2015

DÝŇOVÁ OMELETA


...opět co dům dal. Ale tak nám zachutnala, že už jsme si ji dělali několikrát. Zbytek dýně mám teď v lednici skoro pořád. A pokud ji k večeři neupeču, třeba s další zeleninou, udělám tuhle podzimní omeletu.

Ingredience:
2 omelety
400 g dýně hokkaido
100 g anglické slaniny
1 cibule
6 vajec
80 g cheddaru
2 lžíce másla nebo oleje
sůl, pepř
pažitka na posypání

Postup:
  • Dýni pokrájejte na kostičky a upečte v troubě. Na 200°C to bude trvat asi 15 minut. Mezitím si pokrájejte na drobno cibuli a pažitku a nastrouhejte sýr.
  • Připravte si 2 pánve (ano, jde to i postupně jenom s jednou :). Na každou dejte lžíci másla nebo oleje, přidejte cibuli (do každé pánve půlku) a anglickou slaninu pokrájenou na kostičky. Opékejte do zlatova, poté přidejte i dýni a každou pánev zalijte lehce rozkvrdlanými třemi vejci.
  • Ihned po zalití vejci omelety osolte, opepřete a posypejte strouhaným sýrem, ať se stihne rozpustit. Omeleta je hotová za pár minut. Z ohně ji stáhněte v té chvíli, kdy uvidíte, že už jsou vajíčka skoro tuhá, asi jako vajíčka na hniličku (ještě trochu dojdou). Nenechávejte ji péct delší dobu, byla by suchá. 
  • Na závěr posypejte pažitkou.
Dobrou chuť :)

Žádné komentáře :

Okomentovat