03 září 2015

RAJČATOVÝ SALÁT S CIZRNOU


Když jsem ještě neměla blog, psala jsem si recepty do sešitu. Do toho sešitu občas kouknu i teď. Naposledy mě padl do oka recept na tento snadný a rychlý salát. Díky cizrně je dost sytý a proto ho dělám jako salát - jídlo.
Třeba k večeři. 
Když použijete už konzervovanou cizrnu, je to rychlovka, kterou uděláte za pár minut po příchodu z práce, jako já :)


Ingredience:
na 2 větší porce

240g cizrny (=1 konzerva cizrny, celkem 400g i s nálevem)
200g cherry rajčat
0,5 střední červené cibule
1 chilli paprička
0,5 citrónu - šťáva
půl hrsti máty
3 velké listy bazalky + menší na ozdobu
100g fety
3 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Postup:
Jako většina salátů, i tenhle má velmi snadný postup:)
  • Konzervu cizrny slijte a dejte do mísy. Přidejte přepůlená cherry rajčata, pokrájenou chilli papričku, posekanou mátu s bazalkou, cibuli pokrájenou na tenké proužky a rozdrobenou fetu.
  • Připravte zálivku smícháním oleje a citrónové šťávy. Trošku osolte a opepřete. Zálivkou zalijte salát a opatrně promíchejte.
  •  Rozdělte na talíře a ještě dozdobte lístky bazalky.


















2 komentáře :