30 září 2015

DIM SUM S VEPŘOVÝM MASEM


Doma je dělám často při různých oslavách a mají vždy velký úspěch. Ať jich udělám jakékoli množství, vždy rychle zmizí.
Podle mého blogu jste zatím mohli vyzkoušet
A teď i s vepřovým masem:

Ingredience:
asi 16 knedlíčků

Ingredience na těsto:
60g hladké mouky
1 plná lžíce solamylu
1 lžíce sádla
35ml vody

Ingredience na náplň:
110g mletého vepřového masa (namlela jsem si libový plátek)
75g čínského zelí
1 lžíce najemno strouhaného zázvoru
1 lžíce Sherry
1 lžíce sojové omáčky
0,5 lžičky soli
1 lžička sezamového oleje
3-4 lžíce pokrájené jarní cibulky
Čerstvě mletý pepř

K podávání:
omáčka Hoisin
(koupíte u Vietnamců nebo v Sapě)

Na ozdobu:
semínka černého sezamu

NAVÍC - jeden stonek citrónové trávy
Ten můžete vynechat, ale já ho ráda přidávám do vody na vaření knedlíčků. Páru krásně navoní a s ní i knedlíčky.

Postup:
  • Nejdříve připravte těsto. Rozpusťte lžíci sádla, vmíchejte mouku, solamyl a vodu. Vznikne nelepivé těsto. Minimálně hodinu ho nechte odpočívat v lednici.
  • Připravte náplň. Pomelte si libový plátek vepřového masa, osolte ho a opepřete. K mletému přidejte najemno (hodně najemno) krájené čínské zelí, strouhaný zázvor, jarní cibulku, olej, sherry a sójovou omáčku. Vše dobře promíchejte, ať se chutě dobře spojí.
  • Těsto vyválejte na 1mm tenkou placku a vykrajujte kolečka o průměru asi 8cm. Plňte směsí a tvořte knedlíčky. Vařte nad párou (do vody zkuste přidat citrónovou trávu) a vařte 10 minut. Mezi knedlíčky nechte mezery, ať se při vaření neslepí.
  • Hotové knedlíčky posypejte sezamem a připravte  k nim mističku Hoisin omáčky.


Žádné komentáře :

Okomentovat