Přes rok tenhle kousek masa vlastně vůbec nekupuju. Ale v létě jeho spotřeba vždycky vzroste.
Protože na grilu je to prostě jedno z nejlepších mas.
Ingredience:
4 porce
4 plátky vepřové krkovičky
2 velké cibule
2 větší stroužky česneku
1 lžíce drceného kmínu
sůl, pepř
Marináda:
150ml světlého piva
1 lžíce medu
50ml oleje
Postup:
- Připravte marinádu smícháním piva, medu a oleje.
- Krkovičku naklepejte, osolte, opepřete a posypejte kmínem.
- Pokrájejte cibuli na plátky (dají se potom také ogrilovat) a do misky vždy vložte pár plátků cibule, na ně plátek masa, polijte částí marinády a tak dál, až bude všechno maso naložené.
- Nechte do druhého dne marinovat v lednici. Jako přílohu jsem zvolila na tenké plátky krájené a opečené brambory.
Žádné komentáře :
Okomentovat