A tady je návod na tři nejoblíbenější příchutě.
Citrónová - to je klasika a jahodová s broskvovou - to je moje č.1 :)
Čaj použijte kterýkoliv váš oblíbený. Já mám ráda, když je ledový čaj ( ale i normální horký čaj) hodně silný. Nevadí, pokud nemáte sypaný čaj. Já mám ráda sáčkovaný čaj Ahmad tea - Earl Grey a z něj jsem i všechny čaje dělala.
CITRÓNOVÝ LEDOVÝ ČAJ
na 1 litr čaje
2 sáčky černého čaje
5 plátků citrónu (asi půlka citrónu)
1 limetka
2 plné lžíce třtinového cukru
hodně ledu
BROSKVOVÝ LEDOVÝ ČAJ
na 1 litr čaje
2 sáčky černého čaje
1 nektarinka
šťáva z půlky limetky
2 plné lžíce třtinového cukru
hodně ledu
JAHODOVÝ LEDOVÝ ČAJ
na 1 litr čaje
2 sáčky černého čaje
5-8 jahod
1 lžička citrónové šťávy
2 plné lžíce třtinového cukru
hodně ledu
Postup:
Můžete rovnou uvařit litr čaje a pak čekat než vychladne. ale já si to trochu usnadňuju:
- Do půllitru (Ikea půllitr, takže vlastně 0,4) dejte 2 sáčky čaje a zalijte vroucí vodou. nechte 5 minut louhovat. Vyndejte sáčky s čajem a nechte asi 15 minut stát, chladnout. To dělám proto, aby mi pak nepraskl džbán. Do čaje přidejte cukr.
- Po čtvrt hodině, když už čaj není vařící, ho přelijte do džbánku a do litru ho dolijte studenou vodou. Přidejte citrusy nebo plátky jahod nebo broskví a šťávu z limetek nebo citrónu - podle toho, kterou variantu děláte, a dejte dochladit do lednice.
- Před podáváním ještě doplňte do džbánku led.
Mňaaam ledový čaj miluju a citronový si určitě udělám :))
OdpovědětVymazatKvětinová voda Saloos
I ten s nektarinkami stojí za vyzkoušení ;-) A citrónový, to je prostě klasika! ;-)
Vymazat