Používá se na hovězí, vepřové i kuřecí maso. Největší klasika jsou grilovaná barbecue žebra. Receptů jsou desítky nebo stovky, prostě strašně moc. Základ je vždy rajčatový. Použít se dají rajčata, passata, protlak nebo kečup. Sladí se cukrem, melasou nebo medem a přidává se do ní uzená paprika nebo uzená, kouřová sůl.
A takhle děláme BBQ omáčku doma:
Ingredience:
na přibližně 500-600ml omáčky
500ml passaty
6 lžic třtinového cukru
60ml vinného octa
2 lžíce worchestrové omáčky
1 lžíce uzené papriky
1-3* lžičky kajenského pepře
4 stroužky česneku
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
1 lžička normální nebo uzené soli
1 lžíce tmavého rumu
*1 lžička - jemně pálivé
2 lžičky - středně pálivé
3 lžičky - extra hodně pálivé
Postup:
- Česnek nasekejte hodně najemno a nové koření roztlučte v hmoždíři. Do rendlíku dejte všechny ingredience KROMĚ passaty a rumu. Na mírném ohni vařte 10 minut. Hlídejte a míchejte.
- Po deseti minutách přidejte passatu a vařte dalších 15 minut. Opět nezapomeňte míchat, ať se vám omáčka nepřipálí.
- Po dovaření vmíchejte lžíci rumu.
Žádné komentáře :
Okomentovat