Konečně se trochu oteplilo a přichází doba salátů. Ať už jako příloha, třeba k masu nebo jako hlavní chod.
V následujících týdnech budou na blogu přibývat recepty s oleji od firmy Bohemia olej.
Proč jsem souhlasila s vyzkoušením Bohemia olejů? Normálně zvítězila zvědavost :) Asi jako většina z vás, i já používám pořád dokola olivový olej. I když olivový olej zbožňuju tak pro mě byla výzva zkusit, co všechno se dá vymyslet s olejem makovým, dýňovým, s olejem z vlašských ořechů nebo semínek z hroznového vína.Všechny oleje jsou lisované za studena. Navíc Bohemia olej je česká firma a všechny testované oleje jsou z českých ořechů, máku a semínek.
Ingredience:
na 2 velké saláty
2 hrsti polníčku
2 světlé papriky
10 cherry rajčat
1/2 okurky
pár ředkviček
1/4 červené cibule
1 chilli paprička (pokud neradi ostré, lze vynechat)
1 hrst dýňových semínek + 1 lžička dýňového oleje k opražení semínek na pánvi
Zálivka:
2 a půl lžíce dýňového oleje Bohemia olej
1 lžíce tmavého balzamikového krému
1/2 lžíce dijonské hořčice
1/2 lžíce medu
1 špetka soli
Postup:
- Nejdříve pokrájejte omytou zeleninu a společně s polníčkem ji dejte do mísy. Připravte si zálivku, v hrnku jednoduše smíchejte všechny ingredience.
- Na pánvi rychle opečte dýňová semínka, na rozpálené pánvi jim stačí 10 - 15 vteřin, i tak budou prskat a pár jich z pánve určitě odletí :)
- V míse smíchejte pokrájenou zeleninu se zálivkou, přendejte na talíře a posypte opraženými dýňovými semínky. Kdo má rád ostré, nakonec ještě posype pokrájenou chilli papričkou.
Miluju saláty, určitě vyzkouším!!!
OdpovědětVymazat