Navíc jsem přidala i čerstvé řasy Salicorne, úžasné, dobré, křupavé a šťavnaté, které jste tady v receptech mohli vidět i u salátu z brambor a ředkviček.
Ingredience:
2 porce:
750ml vody
1 sáček rybího vývaru dashi
2x2cm kousek řasy Konbu
1 lžíce řas Wakame
plátek tofu nakrájený na kostičky (1x1cm)
1 lžíce sojové omáčky
2 lžíce červené Miso pasty
skleněné nudle
hrst řasy Salicorne
Postup:
- Nejdříve si namočte sušené řasy Wakame a Konbu i skleněné nudle - vše zalijte horkou vodou. Nechte přibližně 3-5minut stát. Tofu, nakrájené na kostičky v misce zalijte lžící sojové omáčky a nechte marinovat.
- Do hrnce nalijte 750ml vody, přiveďte k varu a přisypte sušený rybí vývar. Namočenou řasu Konbu nakrájejte na tenké proužky a společně s řasou Wakame přihoďte do hrnce k vývaru. Sceďte i skleněné nudle - ty nechte stranou. Pomalu vařte asi 10 minut. Po vypnutí vmíchejte Miso pastu. Nejlépe vám to půjde, když si zvlášť odeberete naběračku vývaru, v ní pastu rozmícháte a nalijete zpátky do polévky. Nezapomeňte, že Miso pasta se nesmí vařit, aby si uchovala všechny svoje zdraví prospěšné vlastnosti.
- Na pánvi opečte kostičky tofu. Na každý talíř dejte porci skleněných nudlí a kostičky tofu. Zalijte vývarem a přidejte čerstvé, propláchnuté řasy Salicorne.
Žádné komentáře :
Okomentovat