03 dubna 2015

VELIKONOČNÍ MÁSLOVÉ SUŠENKY



Tyhle voňavé velikonoční sušenky se nemusí nechat uležet, jsou hned měkké, takže je můžete upéct i takhle na poslední chvíli.

Stejně jako linecké by se daly slepit krémem nebo marmeládou, ale byla by to škoda. Sušenky totiž nádherně voní po vanilce a máslu.

Vyškrabaný lusk nevyhazujte, ale vhoďte ho do sklenice s moučkovým cukrem. Krásně ho ovoní.

Ingredience:
210g hladké mouky
60g moučkového cukru (nejlépe domácí vanilkový, pokud máte)
140g másla
2 žloutky
1 vanilkový lusk (zrníčka z něj)

Postup:

  • Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrábněte z něj lžičkou zrníčka. Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto.
  • Těsto nechte aspoň hodinu odpočinout v lednici
  • Z těsta vyválejte plát a vykrajujte tvary. Pečte na 160°C přibližně 8 minut. Čas je jen orientační, dobře hlídejte ;)



2 komentáře :