01 dubna 2015

TAGLIATELLE SE SALSICCIOU



Ingredience:
3 porce
500g čerstvých těstovin
200g čerstvé klobásky salsiccia
400g (1 plechovka) sekaných rajčat
1 dcl bílého vína
2 stroužky česneku
100g parmazánu
olivový olej, sůl, pepř
  
Podle chuti můžete na závěr přidat i čerstvé bylinky. Bazalku, tymián nebo rozmarýn..Já jsem přidala snítku posekaného rozmarýnu.

Postup:
  • Dejte si vařit vodu na těstoviny
  • Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a do pánve po kouskách vymačkejte salsicciu ze střívka. Chvilku opékejte, stačí tak 2-3 minuty.
  • Zalijte sekanými rajčaty, přidejte bílé víno, sůl, pepř a přibližně 10 minut nechte mírně probublávat. Asi 2 minuty před koncem přidejte prolisovaný česnek a úplně na závěr čersvé bylinky. 
  • Mezitím co se vaří omáčka, dejte do osolené vroucí vody vařit těstoviny. Čerstvé těstoviny se vaří jen chvilku, stačí jim přibližně 3 minuty.
  • Uvařené těstoviny sceďte a promíchejte s omáčkou. Na talíři posypejte parmazánem.
DOBROU CHUŤ !!!





Skvělé salsiccie. Ty nejlepší, co jsem zatím jedla:




















Žádné komentáře :

Okomentovat