10 dubna 2015

ŠPALDOVÝ BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK

Taky vám občas na míse zhnědnou banány a nevíte co s nimi? Kvůli banánovému chlebíčku je budete nechávat hnědnout naschvál :)
Banánový chléb je tradiční americký moučník. V Americe má dokonce 23.února svůj National Banana Bread day.

Zkuste moji verzi, vylepšenou českým zákysem :)

Ingredience:
300 g špaldové mouky
40g třtinového cukru
1 prášek do pečiva
2 vejce
100g másla
150ml kyšky (zákys)
3 přezrálé banány (čím přezrálejší, tím lepší)
60g vlašských ořechů
60g čokolády

Postup:
  • V jedné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a třtinovým cukrem.
  • Ve druhé míse vidličkou rozmačkejte banány na kaši. K rozmačkaným banánům přidejte 2 vejce, kyšku a rozpuštěné máslo. 
  • Posekejte ořechy a čokoládu na kousky. Do mísy se sypkou směsí vmíchejte banánovou kaši, přidejte ořechy a čokoládu a vše dobře promíchejte.
  • Formu na chlebíček vyložte pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170°C 30-40 minut. Před koncem pečení zkuste píchnout dovnitř špejli. Těsto se na ní nesmí lepit. 




















2 komentáře :