Taky vám občas na míse zhnědnou banány a nevíte co s nimi? Kvůli banánovému chlebíčku je budete nechávat hnědnout naschvál :)
Banánový chléb je tradiční americký moučník. V Americe má dokonce 23.února svůj National Banana Bread day.
Zkuste moji verzi, vylepšenou českým zákysem :)
Ingredience:
300 g špaldové mouky
40g třtinového cukru
1 prášek do pečiva
2 vejce
100g másla
150ml kyšky (zákys)
3 přezrálé banány (čím přezrálejší, tím lepší)
60g vlašských ořechů
60g čokolády
Postup:
- V jedné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a třtinovým cukrem.
- Ve druhé míse vidličkou rozmačkejte banány na kaši. K rozmačkaným banánům přidejte 2 vejce, kyšku a rozpuštěné máslo.
- Posekejte ořechy a čokoládu na kousky. Do mísy se sypkou směsí vmíchejte banánovou kaši, přidejte ořechy a čokoládu a vše dobře promíchejte.
- Formu na chlebíček vyložte pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170°C 30-40 minut. Před koncem pečení zkuste píchnout dovnitř špejli. Těsto se na ní nesmí lepit.
Dneska jsem upekla, jeste chladne ale jsem zvedava jaky bude :))
OdpovědětVymazatDoufám, že bude chutnat ;-) Já ho mám ráda.
Vymazat