13 dubna 2015

PESTO Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

První jarní pesto. Z medvědího česneku, kterého je právě teď všude spousta. A jak ho využít? Třeba na těstoviny s pestem. Rychlé a dokonalé ;)


PESTO
Ingredience:
1 velká hrst medvědího česneku 
100ml olivového oleje
2 lžíce piniových nebo kešu oříšků, výborná jsou i obyčejná slunečnicová semínka 
2 vrchovaté lžíce strouhaného parmazánu
půl lžičky soli

Postup:
  • Úplně jednoduše si do nádoby dejte medvědí česnek, olivový olej, piniové oříšky a sůl. Vše tyčovým (nebo jiným) mixérem rozmixujte a nakonec vmíchejte 2 lžíce strouhaného parmazánu. 
  • Pokud připravujete menší množství pesta, dobře to jde i v hmoždíři.
Hotové pesto můžete použít například na těstoviny. Jednoduchý, rychlý a skvělý oběd je na světě ;)
INGREDIENCE NA PESTO:
Hrst medvědího česneku:
Jak velká je hrst medvědího česneku? Asi taková:
2 lžíce piniových oříšků:
Olivový olej:
Sůl:
Po rozmixování přidejte 2 lžíce parmazánu a je hotovo :)






































Žádné komentáře :

Okomentovat