01 března 2015

ČOKOLÁDOVÝ CHEESECAKE

Cheesecake je jeden z nejoblíbenějších receptů tady na blogu a už jsem ho dlouho nepekla. A to bych nebyla já, abych zase něco nepozměnila :) A tak vzniknul cheesecake pro milovníky čokolády.
Navíc jsem poprvé vyzkoušela třtinový cukr Dark Muscovado - tmavý cukr, který má opravdu silnou vůni i chuť, je to něco úplně jiného než běžný třtinový cukr.
 Cheesecake se většinou dělá z Philadelphie, ale byla jsem na nákupu v Kauflandu a ten Philadelphii nevede. Takže improvizace a vzala jsem jejich "čerstvý sýr" a na cheesecake byl úplně super. Stejně tak mám vyzkoušený i "čerstvý sýr" z Lidlu.
(vše, co jsem použila je nafoceno dole pod receptem :)

Ingredience:
Korpus:
1 balení máslových sušenek Clubek
60g másla
1 lžíce kakaa

Krém:
200g Ricotty
200g čerstvého sýra
150g třtinového cukru
200g hořké čokolády (použila jsem 74%)
3 vejce
1 lžíce vanilkového extraktu
1 lžíce solamylu

Postup:
  • Nejdříve si dortovou formu vyložte pečícím papírem. V robotu rozmixujte sušenky. Vsypte do misky a přidejte lžíci kakaa a rozpuštěné máslo. Prohněťte na rovnoměrnou konzistenci mokrého písku. Rukou upěchujte směs na dno dortové formy a dejte do lednice nebo do mrazáku vychladit (díky máslu korpus úplně ztuhne a nebude se vám potom drobit do krému)
  • Připravte krém. Dejte si rozpustit čokoládu (ve vodní lázni nebo do mikrovlnky). V míse ušlehejte ricottu se sýrem, přidejte cukr, vanilkový extrakt a vejce, dobře ušlehejte, ať ve směsi nejsou žádné hrudky. nakonec přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a lžíci solamylu.
  • Krémem potřete vychlazený korpus, stěrkou uhlaďte. Cheesecake pečte v troubě vyhřáté na 170°C přibližně 30 minut.
A TADY JE PŘESNÝ FOTOPOSTUP: 


Sušenky rozmixujte najemno
Přilijte rozpuštěné máslo a směs rovnoměrně prohněťte prsty
Přidejte lžíci kakaa
A znovu promíchejte, až bude mít směs rovnoměrnou barvu a konzistenci
Upěchujte do dortové formy a nechte v lednici ztuhnout
Na krém jsem použila:
čerstvý sýr
a třtinový cukr Dark Muscovado,
sýr i cukr sežente běžně v Kauflandu
třtinový cukr Dark Muscovado
Všechny zbylé ingredience vyšlehejte do krému a tím potřete ztuhlý sušenkový korpus
Uhlaďte
A dejte péct do trouby na 170°C

5 komentářů :