03 února 2015

JABLEČNÉ KROUŽKY V PIVNÍM TĚSTÍČKU



 Jednoduchý a skvělý dezert. Všechny ingredience máte většinou doma a když vás honí mlsná, ale nechce se vám nic péct, kroužky máte za pár minut hotové.

Ingredience:
2 jablka
125g hladké mouky
2 lžíce třtinového cukru
1 dcl světlého piva
2 vejce
1 lžička skořice
olej na smažení

Postup:
  • Žádná věda :) V misce smíchejte mouku s pivem, žloutky, cukrem a skořicí a nechte chvíli odpočinout (10 minut). Mezitím si z bílků vyšlehejte sníh. Jablka oloupejte a nakrájejte na kroužky, jádřince vykrájejte (dobře to jde např.malým, kulatým vykrajovátkem na cukroví)
  • Tuhý sníh vmíchejte pomalu do testíčka. V těstíčku obalujte jablka a smažte je dozlatova na pánvi. Smažené kroužky pokládejte na papírovou útěrku, aby odsála přebytečný tuk. Na závěr kroužky pocukrujte.
DOBROU CHUŤ !!!


3 komentáře :

  1. Bože, tohle miluju. Dělalo se to u mě v práci, když jsem chodila na brigádu do restaurace <3

    OdpovědětVymazat
  2. :-) jo, jednou za čas, je to super ;-) Podle mě lepší než kobliha. Když to srovnám s koblihou, tak skoro bez práce a to jablko uvnitř tomu dá skvělou chuť ;-)

    OdpovědětVymazat