Všechny ingredience pěkně pohromadě v jednom hrnci. Povidla a švestky dodaly omáčce krásnou barvu a dokonalou chuť. Můj spontánní nápad a náš nedělní oběd :)
Ingredience:
na 4 porce
700g hovězího masa (použila jsem pupek)
2 velké cibule
1 litr hovězího vývaru
2 lžíce sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
0,5 lžičky drceného kmínu
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
1 protlak (140g)
2 vrchovaté lžíce švestkových povidel
5 sušených švestek
3 světle zelené papriky
3 stroužky česneku
400g brambor (4 střední brambory)
sůl, pepř
Postup:
- Pokrájenou cibuli opečte na oleji, když začne zlátnou, přidejte na kostky pokrájené maso a společně opékejte, až se maso ze všech stran zatáhne.
- Přidejte protlak, povidla, švestky překrájené na půlky a koření, promíchejte a vše zalijte vývarem. Osolte, přiklopte pokličkou a 1,5 hodiny duste.
- Po hodině přidejte pokrájené papriky a brambory, přiklopte pokličkou a ještě duste až do změknutí zeleniny, přibližně 30 minut. Na závěr prolisujte do guláše česnek a ještě 10 minut povařte, podle chuti opepřete.
Žádné komentáře :
Okomentovat