Tohle je naše oblíbená drožďová podle receptu mé babičky Evičky :)
Nejvíc nám chutná na čerstvě pečeném chlebu, obložená kyselými okurkami a posypaná jarní cibulkou. Zkuste :)
Ingredience:
200g droždí
200g paštiky
1/2 menší cibule, cca 30g
20g špeku (kousek přibližně 4x4cm)
50ml mléka
2 vejce
sůl, pepř
Postup:
Nejvíc nám chutná na čerstvě pečeném chlebu, obložená kyselými okurkami a posypaná jarní cibulkou. Zkuste :)
Ingredience:
200g droždí
200g paštiky
1/2 menší cibule, cca 30g
20g špeku (kousek přibližně 4x4cm)
50ml mléka
2 vejce
sůl, pepř
Postup:
- Nakrájejte cibuli najemno a špek na úplně malé pidi kostičky.
- Cibuli se špekem osmažte společně dorůžova, přidejte rozdrobené droždí a osolte.
- Mezitím, než se droždí rozpustí, si nakrájejte paštiku na kostičky a přidejte ke droždí. Promíchejte.
- Nakonec vmíchejte mléko s rozkvrdlaným vajíčkem a za stálého míchání počkejte, až pomazánka začne houstnout. Opepřete a nechte vychladnout.
DOBROU CHUŤ !!!
Vypadá to skvěle, ale já droždí nemůžu od školy, úplně jsem si ho ve školce zhnusila :D truma z dětství, ale vypadá to fakt krásně
OdpovědětVymazatDěkuju ;-) To chápu, já zase takhle nemůžu celer, maximálně vyvařit ve vývaru nebo rozmixovat do svíčkové, ale přímo tu jeho chuť za syrova, to fakt nééé. Ach jo, ty školní jídelny...
VymazatZkusili jsme :-). Doma děláme běžně jinou, takovou výživnější variantu k obědu nebo večeři. Vaše se mi zalíbila, tak jsem vyzkoušela na svačinu a byla přijata velmi dobře. Díky :-).
OdpovědětVymazatTo jsem ráda :-) Zrovna minulý týden jsem ji po delší době taky dělala :-)
Vymazat