11 prosince 2014

VINNÉ CUKROVÍ


Rychlé, jednoduché a dobré.

Někdo možná tohle cukroví znáte s octem.
Doma už několik let děláme verzi s bílým vínem.


Je hrozně jednoduché a na jazyku se přímo rozplývá.

Takže si otevřete nějaké dobré víno a vrhněte se do pečení :)

Ingredience:
125g hladké mouky
125g másla
2 lžíce bílého vína

vanilkový cukr na obalení
(domácí vanilkový - postup je u vanilkových rohlíčků)

Postup:
Hrozně jednoduchý :) Všechny tři ingredience dejte do mísy a zpracujte hladké těsto.
Nechte minimálně hodinu odpočívat v lednici.
Z těsta potom vyválejte plát a vykrajujte tvary. Pečte na 160°C 10- 12 minut.  
Až se cukroví začne nafukovat, nechte ještě chvilku v troubě. Ještě teplé je obalujte ve vanilkovém cukru.




Žádné komentáře :

Okomentovat