12 prosince 2014

PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY



 Tenhle recept jsem našla napsaný u taťky doma v šešitu s vypsanými recepty.

Ale vůbec si nepamatuju, že by se u nás tyhle rohlíčky pekly, když jsem byla malá.
Tak jsem to zkusila a musím říct, že jsou opravdu výborné, akorát polévání čokoládou není moje silná stránka - jak je vidět na fotkách :)

17.12.2014 Musím sem dopsat, že jsme rohlíčky právě ochutnali a jsou prostě boží. Korpus se krásně rozležel a ten krém...hmmmm...Určitě vyzkoušejte! :)

Ingredience:
na těsto
100g mletých vlašských ořechů
100g moučkového cukru
1 lžíce hladké mouky (10g)
1 vajíčko

na krém
1 vajíčko + 1 žloutek
60 g cukru krupice
15 g kakaa
120 g másla

+čokoláda na polití rohlíčků
(čokoládu je dobré naředit kakaovým máslem aby poleva byla tenká)

Postup:
Nejdříve smíchejte ingredience na těsto. Těsto je řidší, ale tak to má být.
Pomocí zdobicího sáčku stříkejte na plech vyložený pečícím papírem rohlíčky.
Pečte na 150°C přibližně 10 minut.

Krém:
Krém se šlehá nad párou. Připravte si proto hrnek s trochou vody a kovou misku, která na něm bude sedět, ale nebude se dnem dotýkat vody. Přiveďte vodu k varu. 
V misce smíchejte vejce, cukr a kakao.
Misku posaďte nad vroucí vodu a začněte směs šlehat. Po pár minutách začne houstnout. 
Takto vyšlehaný krém nechte vychladnout do pokojové teploty.
Do krému nakonec po částech zašlehejte máslo.

Na upečené a vychlazené korpusy rohlíčků zdobičkou stříkejte krém. Nechte ho v chladu zatuhnout a nakonec rohlíčky máčejte v čokoládě.
Krém je hodně máslový. Zdobicí sáček se při nanášení krému hodně rukama zahřívá. Pracujte rychle nebo si občas dejte vše na chvilku vychladit.
Těsto na korpusy rohlíčků


Nahoře: zdobička na stříkání rohlíčků na plech
Dole: trochu jsem si to usnadnila a rohlíčky udělala rovné :-)



Žádné komentáře :

Okomentovat