Ještě nemáte všechny dárky?
Tady je pár tipů, jak vyrobit jedlé dárky s pomocí receptů, které se tady za ten první půlrok nastřádaly. A navíc, výroba na poslední chvíli je u nich výhoda :)
Začnu dárkem, kterým jsem dnes obdarovala svoje dvě kamarádky, hlavně proto jsem sem jedlé dárky nemohla dát dříve. Musela jsem počkat, aby si to tady náhodou nepřečetly a měly překvapení :)
Poprvé jsem muffiny ve sklenici dávala ségře a bude to už dooost dlouho, tak 8 let?
Přibalila jsem i formu na pečení muffinů.
Tentokrát jsem do sklenice nasypala VÁNOČNÍ PERNÍKOVÉ MUFFINY.
Přibalila vařečku omotanou receptem a návodem, co přidat.
Přidala jsem ještě košíčky na pečení muffinů a zdobení.
V jedné sklenici jsem pšeničnou mouku vyměnila za žitnou a obyčejný bílý cukr za cukr třtinový. Takže nejen, že holky budou mít mufffiny trochu zdravější, ale třtinový cukr navíc ve sklenici lépe vypadá.
Do sklenice můžete nasypat i CITRÓNOVÉ nebo KARAMELOVÉ MUFFINY.
K citrónovým přibalit navíc třeba nějaký dobrý čaj a ke karamelovým vlastnoručně vyrobený karamel na ozdobení muffinů.
Spodní vrstva ve sklenici je mouka s práškem do pečiva, na ní je cukr, kakao a koření.
Na sypké směsi leží kolečko pečícího papíru a na něm je jablko.
Na víčku jsou pečící košíčky a ze strany přivázaný sáček se zdobením.
Nechybí návod, co přidat a co s tím vším udělat.
Ten je napsaný na papíru a namotaný na vařečce.
K citrónovým přibalit navíc třeba nějaký dobrý čaj a ke karamelovým vlastnoručně vyrobený karamel na ozdobení muffinů.
Sklenice 1l i vařečky jsou z obchodu KIK.
Super sklenice, vařečky i košíčky na muffiny můžete pořídit v IKEE.
Košíčky na vánoční mufffiny i sobí zápichy má momentálně v nabídce i Dm drogerie.
Košíčky na vánoční mufffiny i sobí zápichy má momentálně v nabídce i Dm drogerie.
Košíčky na pečení muffinů. Zdroj www.ikea.cz
Sklenice. Zdroj www.ikea.cz
PAŠTIKA VE SKLENIČCE
Do dárkové skleničky můžete zavřít i PAŠTIKU.
Chleba i skleničku s paštikou naaranžujte na nějaké hezké prkénko, můžete přibalit i nůž a skvělý vlastnoručně vyrobený dárek je na světě!
1.a 2. akátové dřevo, zdroj www.bellarose.cz
3.prkénko na chleba s nožem, zdroj www.ikea.cz
A nakonec.
Pekaři i pekařky určitě ocení
DOMÁCÍ VANILKOVÝ CUKR
Na kilo vanilkového cukru si připravte 1 kilo moučkového cukru a 2 vanilkové lusky.
Rozmixujte 2 celé vanilkové lusky s trochou cukru (cca 10 lžic)
Směs přesijte a dobře smíchejte se zbytkem ostatního cukru.
nebo
NEKONEČNÝ VANILKOVÝ EXTRAKT :)
Ten má sice delší dobu louhování, ale na vánoce už stejně bude mít každý napečeno. A navíc je nekonečný, takže pokud budete poctivě dolévat...
Potřebujete:
4 vanilkové lusky
250ml 40% alkoholu (např.vodku)
skleničku s uzávěrem
Lusky podélně překrojte. Pokud se do skleničky nevejdou tak je samozřejmě překrojte i napůl. Zalijte alkoholem a nechte minimálně 6-8 týdnů louhovat. Čím starší, tím lepší, já už ho mám doma přes dva roky:-). Jednou týdně lahvičku protřepejte.
Podle spotřeby dolévejte. Pokud po dolití už extrakt nezíská barvu (bude o dost světlejší než byl po prvních 6-8 týdnech), stačí jenom vyměnit pár lusků za nové.
♥ ♥ ♥ VESELÉ VÁNOCE!!! ♥ ♥ ♥
A nakonec.
Pekaři i pekařky určitě ocení
DOMÁCÍ VANILKOVÝ CUKR
Na kilo vanilkového cukru si připravte 1 kilo moučkového cukru a 2 vanilkové lusky.
Rozmixujte 2 celé vanilkové lusky s trochou cukru (cca 10 lžic)
Směs přesijte a dobře smíchejte se zbytkem ostatního cukru.
nebo
NEKONEČNÝ VANILKOVÝ EXTRAKT :)
Ten má sice delší dobu louhování, ale na vánoce už stejně bude mít každý napečeno. A navíc je nekonečný, takže pokud budete poctivě dolévat...
Potřebujete:
4 vanilkové lusky
250ml 40% alkoholu (např.vodku)
skleničku s uzávěrem
Lusky podélně překrojte. Pokud se do skleničky nevejdou tak je samozřejmě překrojte i napůl. Zalijte alkoholem a nechte minimálně 6-8 týdnů louhovat. Čím starší, tím lepší, já už ho mám doma přes dva roky:-). Jednou týdně lahvičku protřepejte.
Podle spotřeby dolévejte. Pokud po dolití už extrakt nezíská barvu (bude o dost světlejší než byl po prvních 6-8 týdnech), stačí jenom vyměnit pár lusků za nové.
♥ ♥ ♥ VESELÉ VÁNOCE!!! ♥ ♥ ♥
Žádné komentáře :
Okomentovat