Na recept si nejdřív ze všeho upečte kachní prsa.
Kůži nařezejte do mřížky, dejte pozor ať nezajedete až do masa.
Já jsem je nepekla, ale dělala metodou sous vide na 56,5°C 4 hodiny.
Můžete je také upéct na pánvi. Pečte nejdříve kůží dolů asi 7 minut. Potom otočte a ve vypečeném sádle dělejte stejně dlouho i druhou stranu.
Do nudlí jsem prsa stáhla z kůže, ale pokud jí máte rádi, můžete nechat.
Ingredience:
na 2 porce
2 kachní prsa
2 porce udon nudlí
1 cibuli
2 žampiony
4 svazky bok choy
1 lžíci strouhaného zázvoru
1 stonek citronové trávy
2 lžíce sojové omáčky
1 lžička chilli omáčky (např.Sriracha)
1 lžička rybí omáčky
trochu čerstvého koriandru
Postup:
Do růžova pečená kachní prsa nakrájejte na nudličky.
Nakrájejte si také cibuli na proužky a žampiony i bok choy.
Dejte si vařit vodu na nudle.
Udon nudle se většinou prodávají čerstvé a stačí je vařit 3 minuty.
Na pánev dejte trochu oleje, přihoďte citronovou trávu, kterou předtím naklepete paličkou a cibuli, chvíli opékejte a přidejte žampiony, lžíci strouhaného zázvoru a nakonec bok choy. To restujte už jen krátce a přilijte sojovou a rybí omáčku a chilli.
Z pánve vyndejte citronovou trávu.
Nakonec přidejte na nudličky pokrájená kachní prsa, vařené nudle, vše promíchejte a na závěr posypte sekaným koriandrem.
Čo dodať, mňam!
OdpovědětVymazatDíky ;-)
Vymazat