23 listopadu 2014

CHEESECAKE



Neznám nikoho, komu nechutná. Cheesecake. Jeden koláč a desítky možností jak ho ochutit. Nebo k němu udělat nějakou dobrou omáčku? Třeba z lesního ovoce, borůvek nebo malin?
Také korpus z drcených sušenek se dá různě obměňovat. Nejradši používám máslové sušenky ,Clubky´, ale občas  k nim přimíchám třeba trochu mletých mandlí.
Nebo zkuste karamelové sušenky. Možnostem se meze nekladou..
Následující recept je na základní cheesecake. 

Ingredience:
375g ricotty
375g čerstvého sýra (např.Buko nebo Philadelphia)
200g cukru krupice
3 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
nastrouhaná kůra z 1 citrónu

+ na korpus:
2 balení máslových sušenek ,Clubek´
100g másla

Postup:
Sušenky v robotu (nebo v pytlíku válečkem) rozsekejte úplně na drobečky. Jak nejvíc to půjde. Potom prsty pořádně promíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu vyložte pečícím papírem a sušenkovou směs pořádně upěchujte po celém dně a vytáhněte i trochu po stranách nahoru. Dejte vychladit na 10-15 minut. Jde to i bez chlazení, ale může se stát, že při nalévání se do tvarohové směsi budou drobit okraje sušenkového korpusu.
Mezitím si dohladka vyšlehejte ricottu se sýrem, přidejte vejce, cukr, extrakt a kůru z citrónu.
Směs nalijte na sušenkový korpus a pečte v troubě na 140°C 60-70 minut, až okraje budou zlaté, ale prostředek ještě trochu ,třaslavý´.









Žádné komentáře :

Okomentovat