Tuhle rajčatovou omáčku na těstoviny si můžete připravit buď v malém množství čerstvou (na 4 porce vydělte recept 5 = 1kg rajčat, 1mrkev atd...) nebo ve velkém množství v rajčatové sezóně a zavařit si jí do skleniček na zimu.
Ingredience:
5kg rajčat
3 střední cibule
5 mrkví
5 stonků řapíkatého celeru
10 lžic olivového oleje
5 velkých hrstí bazalky
200g másla
2 lžíce soli
Postup:
Rajčata, celer, mrkev i cibuli nakrájejte.
Na olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli. Přidejte mrkev a celer a chvíli restujte.
Přidejte rajčata, osolte a vařte asi 45 minut.
Po 45 minutách propasírujte, vraťte na vařič a přidejte máslo. Po rozpuštění másla už jenom přidejte najemno nasekanou balzalku a plňte do čistých sklenic.
Do vychladnutí nechte sklenice obrácené dnem vzhůru.
Takhle jsem si to tenkrát pěkně zdokumentovala i když jsem ještě vůbec netušila, že někdy budu mít vlastní blog :)
Prave jsem dodelala, diky moc za recept...chutna vyborne :-)
OdpovědětVymazatNení nad čerstvá rajčátka :), v zimě se bude hodit. A mám radost, že chutná :-)
Vymazat