Já jsem použila jehněčí hřbet, který jsem vykostila a vznikly tak krásné medailonky. Porcí bylo pět, na váhu přibližně kilo. Pokud použijete kotletky s kostí, tak na pět porcí samozřejmě musíte mít masa na váhu trochu víc.
Bylinky můžete použít podle chuti a možností Vaší bylinkové zahrádky, ale rozmarýn s tymiánem se na jehněčí maso hodí vždycky.
Ingredince:
1kg jehněčích medailonků nebo kotletek
2dcl červeného vína
šťáva z půlky citrónu
5 stroužků česneku
velká hrst bazalky
5 snítek rozmarýnu
5 snítek tymiánu
5 bobkových listů
olivový olej
pepř, sůl
Postup:
Vykostěné medailonky opepřete a potřete olivovým olejem. Náskládejte do misky kde se maso bude marinovat. Proložte bylinkami a plátky nakrájeného česneku a zakapejte citronovou šťávou.
Nakonec přilijte víno a maso v misce s marinádou trochu promačkejte, aby nikde nezůstal kousek bez marinády.
Nejlepší je nechat maso v marinádě do druhého dne.
Naložené maso po vyndání z marinády nechávám trochu ,okapat´na ubrousku.
A nezapomeňte těsně před grilováním osolit :-)
Žádné komentáře :
Okomentovat