06 července 2014

QUICHE S CHŘESTEM


Těsto použijeme buď kupované (křehké těsto) nebo si uděláme vlastní:


Ingredience na koláč o průměru formy 25 cm:
180g hladké mouky
80g másla
2 lžíce studené vody
lžička soli

Všechny ingredience zpracujeme ve vláčné těsto a dáme na cca 30 minut do lednice. Líp se s ním potom pracuje. Vychlazené těsto rozválíme a dáme do koláčové formy tak, aby okraje trochu přečnívaly. Přebytky ořízneme.
Formu nevymazáváme, těsto je máslové a nepřilepí se.
Troubu si předehřejeme na 190°C.
Těsto propícháme vidličkou, položíme na něj pečící papír a nasypeme přiměřeně fazolí, které při předpékání zajistí aby se těsto nenafouklo.
Předpékání těsta zase děláme proto, aby náplň nepředpečené těsto nerozmáčela.
Když máme zatíženo, dáme těsto do trouby na 10 minut.
Po 10 minutách sundáme fazole, těsto potřeme rozkvrdlaným vajíčkem a dáme ještě na 5 minut do trouby (už bez fazolí:-) a snížíme teplotu na 160°C.

Ingredience na náplň:
15 dkg anglické slaniny
3 vejce
200g šlehačky
sůl, pepř
špetka muškátového květu
10dkg nastrouhaného sýra (cheddar, ementál, gouda)
bílý chřest asi 15-20 výhonků (podle velikosti)
čerstvý tymián

Smícháme šlehačku s vejci, anglickou slaninou nakrájenou na kostičky,
přidáme strouhaný sýr a směs osolíme, opepříme a omuškátujeme.
Nalijeme na předpečené těsto, poklademe chřestem a posypeme lístky tymiánu.
Dáme péct do trouby na 160°C asi na 20 minut.
 

Žádné komentáře :

Okomentovat