11 června 2014

KREVETOVÉ KARI





 

Čerstvou kurkumu a galangal mívají Vietnamci nebo ji seženete v tržnici SAPA.
Recept ale vznikl jako improvizace a proto je můžete nahradit i jiným kořením, které máte doma .
Strouhaný zázvor, chilli, čerstvý koriandr, limetková šťáva...
Kurkumu můžete použít mletou, sušenou - dodá krásně žlutou barvu.





Ingredience na 2 porce:


Krevety
bambusové výhonky
1 cibule
1 plechovka kokosového mléka
mletý koriandr
chilli omáčka
1 citronová tráva
galangal cca 3cm, najemno nastrouhaný
kurkuma cca 3cm, najemno nastrouhaná

sůl


Postup:


Na pánvi opečeme cibuli na měsíčky, přidáme strouhaný galangal a kurkumu, chvíli opékáme.
Přidáme krevety, bambusové výhonky a trochu chilli omáčky.
Po chvíli zalijeme kokosovým mlékem a přidáme citronovou trávu, koriandr a trochu osolíme.
Můžeme ještě dochutit mletým chilli, čerstvým koriandrem nebo limetkovou šťávou.
Podáváme s nudlemi nebo s rýží.

https://www.facebook.com/Bistro32Foodblog?ref_type=bookmark




Žádné komentáře :

Okomentovat