20 června 2014

HAMBURGER SE ŠALOTKOU


Nejlepší hamburger je ten domácí, pěkně na chalupě na grilu pečený...


Ingredience:
750g mletého hovězího masa
50g strouhanky
1 vejce
sůl a čerstvě mletý černý pepř
150g šalotky
olivový olej
celozrnná hořčice
na ozdobu rukola, polníček..
4 housky


Postup:
Na pánvi opékejte na oleji šalotku nakrájenou na plátky. Do zlatavě hnědé barvy to trvá asi 15-20 minut.
V míse smíchejte ingredience na hamburgery: maso, strouhanku a vejce. Osolte a opepřete.
Opékejte, nejlépe na grilu, z každé strany asi 8-10 minut.
Opečenou housku potřete hrubozrnnou hořčicí,
položte opečené maso, na něj šalotku a ozdobte polníčkem nebo rukolou.

Žádné komentáře :

Okomentovat